top of page
telenet_smiley_rgb_web (1).png

Deze lokale organisaties helpen kwetsbare personen aan betaalbaar internet


De kloof tussen arm en rijk gaapt ook in de digitale wereld. Kwetsbare personen vinden vaak moeilijker hun weg online en hebben slechts beperkt toegang tot computers en internet. In een poging die kloof te verkleinen, wil Telenet het internet toegankelijk maken voor iedereen. Ze doen dat in samenwerking met meer dan 500 lokale organisaties. Onder hen: Tuur en Christel. Zij zetten mee hun schouders onder dit programma.

We zien armoede vaak als een ver-van-ons-bed-show. Toch is het voor één op de acht Belgen een bikkelharde realiteit. Voor hen startte Telenet het Essential Internet-project. Hiermee bieden ze betaalbaar internet aan aan wie het het hardst nodig heeft. 550 lokale organisaties die armoede helpen bestrijden zetten er mee hun schouders onder. Zij bieden Essential Internet-oplossingen aan aan de personen die ze kunnen gebruiken. Maar waarom is dat zo belangrijk?


Christel Crol (LIGO Antwerpen): “Onze cursisten kunnen Whatsappen, maar niet mailen of bankieren”


“Ons voornaamste doel is onze cursisten zelfredzaam maken in de maatschappij. Dat doen we in de breedste zin van het woord.” Aan het woord is Christel Crol - lesgever en mediacoach bij LIGO Antwerpen. “Als Centrum voor Basiseducatie bieden wij kortgeschoolde volwassenen diverse lessen en cursussen aan. Dat gaat van Nederland